Over Anna

De eigen IRC robot van IRCunited.com, genaamd Anna^, wordt ontwikkeld door Maikel Gommans. De naam Anna^ is gekozen naar aanleiding van het nummer "Boten Anna" van Basshunter. Anna^ was tot versie 3.0 geschreven in PHP5 OOP, op basis van de eigen PHP5 IRC communicatie class van Maikel Gommans, te vinden op OntwikkelZONE.nl, maar is tegenwoordig geschreven in Java, op basis van het IRC framework PircBot. Hoewel de PHP versie van Anna^ sinds versie 2.0 redelijk stabiel was, is de Java versie nu al vele malen stabieler. Ook is Java beter geschikt als socket programming taal. Anna^ heeft een MySQL backend voor de excludes, quotes, karma, notities, administrators en nog een aantal zaken. Als Anna^ uit een kanaal wordt gekicked of door een ping timeout de verbinding verliest, zal Anna^ zelf onmiddelijk opnieuw het kanaal joinen of de de verbinding herstellen. Anna^ is op dit punt een stuk intelligenter geworden sinds versie 3.0. Anna^ ondersteund ook sinds versie 3.0 meerdere kanalen.

Anna^ is op het IRCunited.com IRC netwerk te vinden in de volgende channels:

  • #huiskamer
  • #kloten
  • #ircunited

Anna^ draait op bot.ircunited.com, een van de virtuele servers van het IRCunited.com IRC netwerk. Bekijk het serveroverzicht voor meer informatie.

Benieuwd naar wat Anna^ allemaal kan? Bekijk snel de Helpinformatie en ervaar Anna^ zelf in een van bovenstaande channel op irc.ircunited.com !